بانک شیر بیمارستان امام رضا (ع) به زودی افتتاح می شود

دکتر هما بابائی رییس بانک شیر مجتمع بیمارستانی امام رضا (ع) ضمن اعلام این خبر گفت: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه  پنجمین دانشگاهی  درکشور میبا شدکه صاحب بانک شیر میشود وباتوجه به اینکه مجتمع بیمارستانی امام رضا (ع) ارائه دهنده خدمات فوق تخصصی مادر ونوزاد است بانک شیر دراین بیمارستان راه اندازی میشود.

دکتر همابابائی فوق تخصص نوزادان  در خصوص چگونگی بهره‌مندی از بانک شیرگفت:هدف از راه‌اندازی این مرکز، حمایت تغذیه‌ای از نوزادان نارس به‌ویژه نوزادان نارس بستری و همچنین نوزادانی که به صورت موقت از تغذیه با شیر مادر خود محروم هستند و مادران آنها توانایی تغذیه نوزاد با شیر خود را ندارند، میباشد.

وی افزود:‌ از آنجایی که تغذیه با شیرخشک عوارض زیادی برای نوزاد دارد و در مقابل فواید بسیار زیاد شیرمادر نیز ثابت شده است  لذا ذخیره شیر مادر در بانک شیر و تغذیه نوزاد با این شیر نقش مهمی در حفظ سلامت و حیات وی  دارد.

رییس بانک شیر بیمارستان امام رضا ( ع) ادامه داد:.در بانک شیرمادر، مانند بانک خون، مادرانی که شیر زیادی دارند تازمانی که به نوزاد خود شیر می دهندمی‌توانند مازاد شیر خود را اهدا کنند.همچنین دکتر بابائی افزود بعد از حصول اطمینان از سلامتی عمومی مادر  دهنده شیر و برخورداری او از شیر مازاد، یک آزمایش خون هم از وی گرفته می‌شود تا سلامتش درخصوص بیماری‌های 5 گانه هپاتیت B و  C و، HIV(ایدز)، سیفلیس و HTLV بررسی شود  مادرانی که نتیجه این آزمایش، بر سلامت آن‌ها گواهی بدهد، می‌توانند اهداکننده شیر به بانک شیر مادر باشند.  وی تصریح کرد : شیراهدا شده ابتدا از لحاظ عفونت و میزان چربی و قند آن و احتمال وجود آب بررسی می‌شود و در نهایت  پاستوریزه میگردد بعد ازانجام  مرحله پاستوریزاسیون، یک نمونه از این شیر به آزمایشگاه ارسال می‌شود تا تأیید یه نهایی آن صادر شود. شیرهای تأییدشده، وارد یخچال فریزر با دمای ۲۰- ‌درجه می‌شود، تاریخ روز روی آن درج می‌شود و سپس به بخش NICU یا  بخش نوزادان  وسایر نوزادان  محروم از شیرمادر اهدا  می‌شود.